Såhär organiserar du din garderob

Rensa garderoben

För att kunna organisera din garderob på bästa sätt är det smart att först börja med att rensa hela din garderob. Börja med att sortera dina kläder efter olika kategorier, exempelvis kavajer, kjolar, byxor och tröjor. Sedan går du igenom varje kategori för att avgöra vad du använder och inte använder. De plagg du inte har bruk för lägger du i en separat skänk/sälj-hög. Det kan dock finnas plagg som du inte använder men som ändå innehar ett högt känslomässigt värde, dessa kan du spara i en separat låda som du sedan placerar på en plats som inte är i din vanliga garderob.

Sälj och skänk bort dina gamla kläder

När du nu har skapat en hög med flertalet kläder som du inte använder längre, eller som helt enkelt inte passar din kropp av olika orsaker, behöver du göra en ny kategorisering. Börja med att se över plaggen och se om de är skadade eller fläckade på något sätt, dessa plagg kan du antingen skänka bort till olika välgörenhetsorganisationer eller återvinna på en textilåtervinning. Övriga plagg som är i fint skick kan du sälja vidare via olika sälj- och köpsidor, nätauktioner eller kanske till en kompis eller en släkting. På så vis lever dina oönskade plagg vidare och kan glädja och vara till nytta för någon annan.

Investera i nya plagg

Eftersom du nu har rensat i din garderob och gjort dig av med plagg som du inte använder, har du även en god översikt gällande dina behov av att köpa nytt. Du kanske nu har full koll på att byxgarderoben redan är komplett men däremot är det lite tunt gällande t-shirts och strumpor. Då har du ett perfekt läge att faktiskt investera i din så kallade basgarderob. Den garderob som ligger till grunden för din stil och som möjliggör flertalet kombinationer av olika plagg. Viktigt att tänka på när du gör dessa nya inköp är att du ska avsätta tid och pengar för detta, så att du verkligen hittar den perfekta vita t-shirten i det material och i den passform som sitter allra bäst på just dig.

Inred din garderob efter dina behov

Din garderob är komplett! Dock behöver du kanske tänka ett steg längre gällande hur din garderob ser ut rent inredningsmässigt. Detta för att du från och med nu ska kunna sortera och inreda din garderob enklare och därmed använda alla dina plagg. Ett bra knep kan vara att investera i bra förvaring som utgår från dina behov. Exempelvis kanske du köper separat lådor för dina skor, som sedan snyggt och prydligt ställs på en lättåtkomlig hylla. Att visa upp dina favoritplagg är också en smart lösning för att göra din garderob lite mer personlig men samtidigt funktionell.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Toahjalpen – Textiler & Sömnad