Sy dina egna sängkläder

Vill du ha en personlig prägel i hemmet utan att göra en alltför stor ansträngning? Gör enkelt om ditt sovrum genom att variera dina textilier. När allt kommer omkring tillbringar vi nästan en tredjedel av våra liv i sovrummet, därför bör vi lägga lite extra tid och kraft på detaljerna. Här kan du läsa om hur du syr dina egna sängkläder på ett enkelt sätt. Även den ovana kan göra ett snyggt och skönt bäddset, man behöver inte ha några förkunskaper men det kan vara bra att ha en symaskin i sin ägo om man inte tycker om att sy för hand.

toahjalpen2.se

Gör det mysigt hemma

Det är lätt hänt att vardagen blir slentrian. Man gör ungefär samma saker hela tiden och tänker inte närmare på hur man kan förändra sig och sina vanor. För att få lite extra inspiration i livet kan det vara kul att spexa till det därhemma. Det behöver varken ta särskilt mycket tid eller vara ansträngande, särskilt inte om man ställer det i relation till hur mycket man får ut av saken. Sy dina egna sängkläder, gör en rolig lampa eller beställ hem eget reklamgodis med din familjs namn på för att göra vardagen lite roligare. Det är förunderligt hur stor skillnad det kan göra med nya textilier i sovrummet och vad en liten skål godis kan göra på hall- eller nattduksbordet. Att bli inspirerad behöver inte vara särskilt dyrt, man kan åstadkomma en stor effekt med väldigt små medel. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser – prova själv!

Leather crafting tools

Leather crafting tools

Gör det själv

På senare år har trenden att göra saker själv blivit stor. Här talar vi om att själv skapa inredningsdetaljer som lampor, kuddar och så vidare. Antingen kan man skapa sakerna själv från början eller så kan man snygga till en sak som redan finns. Du kan till exempel göra ditt porslin roligare genom att göra marmormönster med hjälp av nagellack i olika färger, eller genom att rita med porslinspenna på. Sy dina egna sängkläder i ditt favorittyg för att göra ditt sovrum ännu mysigare, eller ge bort det som en personlig present. Undvik att köpa hela koncept och bara gå på trenderna. Då kan ditt hem visserligen bli snyggt, men det blir opersonligt och kan se lite för fixat ut. När det gäller trender handlar det om att välja ut några favoriter som man gör till sina egna. Det är roligt att uttrycka sin personlighet både i sina kläder och i sitt hem.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Toahjalpen – Textiler & Sömnad