Textilier i badrummet

Textilier är en självklar del av våra hem. Vi använder mattor på golven för att värma våra fötter, vi hänger upp gardiner för att rama in fönstren och vi lägger plädar och filtar i soffan för att ge rummet en ombonad känsla. Men ett rum glöms ofta bort när vi bygger bo med varma och mjuka textilier – badrummet. Där ser man allt som oftast bara ett par gamla och trötta duschhanddukar hänga livlöst på krokar. Att förnya badrummet är dock enkelt med hjälp av textil!

Handdukar är praktiska och nödvändiga i ett badrum, men man kan också använda dem för att skapa en mysig känsla. Våga till exempel välja handdukar i varma, starka färger. Om du har möjlighet är det även en bra investering att installera en handdukstork. Du hittar ett stort utbud av handdukstorkar och andra billiga badrumsmöbler på Buildor.se. En handdukstork gör att du kan hänga upp handdukarna på ett mer estetiskt tilltalande sätt än om de hänger från en krok, och blir en liten installation i sig själv. Den värmer självklart också handdukarna, vilket bidrar till en varm känsla i badrummet när man kliver ut från duschen.background-686856_640

Mattor bidrar också till att skapa en ombonad känsla i badrummet. Mattans praktiska funktion är naturligtvis att suga upp den fukt som droppar på golvet efter dusch och bad, men för den sakens skull behöver den inte vara liten och tråkig. Våga ta i med en rejäl matta som täcker en stor del av golvet, och matcha den med handdukarna och de övriga detaljerna i badrummet. Det är självklart viktigt att du tycker om hur mattan ser ut, men det allra viktigaste är att den är skön och fluffig att kliva på när du kommer in i badrummet på morgonen.

Slutligen finns det en textil i badrummet som kan göra stor skillnad för badrummets känsla, nämligen duschdraperiet. Vissa duschdraperier är i plast, men det finns också vävda varianter. I vilket fall bör man inte nöja sig med ett vitt, intetsägande skynke, utan välja ett med lite pondus. I många badrum är duschen det som tar upp mest plats, och det som blicken dras till när man först kliver in. Se därför till att draperiet är något som är värt att titta på. Med några enkla byten och relativt lite pengar kan du på detta sätt skapa ett helt nytt badrum med textilier.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Toahjalpen – Textiler & Sömnad